FAQ: De tijdslijn – plaatsen en zichtbaarheid

Waar de homepage van uw Checkon-app voor iedereen gelijk is Рmet uitzondering van de agenda-items Рis de tijdslijn van de app het dynamische gedeelte. Wat een medewerker of een klant hier ziet, is persoonsafhankelijk. Wij willen benadrukken dat wij geen algoritmen hanteren. Ieder bericht dat voor iemand is bestemd, wordt gewoon chronologisch op de tijdslijn vertoond. 

 

Bericht handmatig op de tijdslijn plaatsen

Medewerkers hebben de mogelijkheid om berichten op de tijdslijn te plaatsen die voor iedereen zichtbaar zijn. Dus voor alle klanten en medewerkers. Een medewerker plaatst een bericht op de tijdslijn door op het + teken te drukken links onder op het scherm. Hierna kan er tekst worden ingevoerd en kunnen er bijlagen, links of afbeeldingen (vanuit camera of fotogalerij) aan het bericht worden toegevoegd.

 

Berichten vanuit Teams

Berichten die onder een team zijn geplaatst worden voor de mensen in het team ook zichtbaar op hun eigen tijdslijn. Het is duidelijk vanuit welk team een bericht op de tijdslijn is geplaatst. Nogmaals: Deze berichten zijn alleen zichtbaar voor de mensen waar het betrekking op heeft. Onderdelen uit teamgesprekken op de tijdslijn zijn dus niet zichtbaar voor mensen die niet in het team zitten.